MAZAVAROO - dip z super ostrego chilli



!!! UWAGA !!! SUPER OSTRE !!! SUPER HOT !!!
!!! TEN PRZEPIS TYLKO DLA TYCH, KTORZY JUZ NIE POSIADAJA PRZELYKU !!!









Bardzo to latwe w przygotowaniu i kazdy mieszkaniec mauritiusa zna smak swiezego ananasa w akompaniamencie tego mega ostrego ale jakze pysznego sosu chilli. I tutaj znowu powiem, ze wariacje sa rozne w zaleznosci od kogo pochodzi przepis. W moim nie ma sosu tamarynowego, ktory zapewne jest trudny do kupienia w Polsce ... a ja chce ulatwiac ten proces i zrobic go dostepnym dla kazdego i na kazda kieszen....w tej wersji jest takze kilka kropli syropu z agawy ale to juz moj wymysl aby przegryzc ten ostry kwasny smak...
Sos na zdjeciu jest zrobiony z dosc sporej ilosci chilli ...u nas je sie tego poprostu duzo .... wsadzam potem do sloiczka i tak sobie postoi troche w lodowce ... ale Ty sprobuj doslownie z kilku sztuk chilli, jednego zabka czosnku, malego kawaleczka imbiru, pol cytryny i kilku kropli np. miodu lub syropu z agawy.
Cudnie smakuje nie tylko na swiezym ananasie ale takze na kanapce



LISTA ZAKUPOW:

* zabek lub dwa czocha

* maly kawalek imbiru

* kilka sztuk chilli super ostrego

* kilka kropli syropu z agawy

* szczypta lub dwie soli

* oliwa lyzka lub dwie

* sok z pol cytryny wraz ze skorka







Wszystkie skladniki zblenduj razem i juz gotowe

Comments

Popular Posts