KREWETKI STIR-FRY



Dla fanow krewetek dziele sie tym szybkim i latwym przepisem ... nie bede za duzo opowiadac, to trzeba sprobowac....


LISTA ZAKUPOW:

* 2-3 czerwone papryczki chilli przeciete w zdluz na pol (birds eye)

* garsc swiezej poszatkowanej kolendry do garnirowania

* 2-3 cm imbir pokrojony w slupki julienne

* 8 zabkow czosnku pokrojonych w plastry

* 1 lyzka miodu lub syropu z agawy

* oliwa do smazenia/olej sezamowy

* 2 szczypiory od dymki

* 1 lyzka sosu sojowego

* 2 lyzki sosu chilli

* garsc krewetek










PRZYGOTOWANIE:

1. Na bardzo goracego woka wlej olej, dodaj krewetki i smaz na zloto. Odsacz na recznik papierowy.


2. Do tego samego woka dodaj olej jesli uznasz ze potrzeba wiecej), dodaj czosnek, smaz az do zlotego koloru.


3. Nastepnie dodaj imbir, chilli i smaz kilka sekund.

4. Kolejno dodajesz krewetki i szczypior od dymki, mieszasz, smazysz szybko i krotko.



5. Polewasz calosc sosem sojowym, miodem, sosem chilli, posypujesz sola. 


6. Serwujesz z poszatkowana kolendra 

Comments

Popular Posts