KUTCHA MANGUE - piklowane mango




Kutcha mangue to inaczej pikle z mango ... tego jeszcze kwasnego, zielonego i twardego.

Ja dzis zrobilam z dwoch sztuk i starczy to nam na dwa obiady ... ale jesli dodacie ciut wiecej oleju postoi w lodowce ze 2 tygodnie. Do dziela kochani







  • 2 niedojrzale MANGO - obrane ze skorki i starte na duzych oczkach.
  • 2 swieze CHILLI, pokrojone 
  • 2 zabki zmiazdzone czosnku 
  • Olej do smazenia 1/4 szklanki
  • 1 cebula poszatkowana
  • gotowa przyprawa do mango kutcha lub pol lyzeczki kurkumy w proszku oraz lyzeczka zmielonych nasion musztardy
  • sol do smaku

1) Mango myjemy, obieramy i trzemy na duzych oczkach. Przekladamy do miski, solimy i pozostawiamy na 10-15 minut. Po tym czasie mocno wyciskamy wszleki plyn.

2) Na rozgrzana oliwe wrzucamy cebule, podsmazamy 2-3 minuty, dodajemy czosnek, smazymy minute.

3) Do uprazonej cebuli wrzucamy pokrojone chilli i smazymy minute.


4) Wylaczamy gaz, dodajemy nasza przyprawe i mieszamy. 




5) Kolej na starte mango. Mieszamy, dodajemy sol do smaku i gotowe.

DELEKTUJ SIE BO TO NAPRAWDE WYJATKOWO PYSZNE 



Comments

Popular Posts