KUTCHA MANGUE - piklowane mango
Kutcha mangue to inaczej pikle z mango ... tego jeszcze kwasnego, zielonego i twardego.
Ja dzis zrobilam z dwoch sztuk i starczy to nam na dwa obiady ... ale jesli dodacie ciut wiecej oleju postoi w lodowce ze 2 tygodnie. Do dziela kochani
- 2 niedojrzale MANGO - obrane ze skorki i starte na duzych oczkach.
- 2 swieze CHILLI, pokrojone
- 2 zabki zmiazdzone czosnku
- Olej do smazenia 1/4 szklanki
- 1 cebula poszatkowana
- gotowa przyprawa do mango kutcha lub pol lyzeczki kurkumy w proszku oraz lyzeczka zmielonych nasion musztardy
- sol do smaku
1) Mango myjemy, obieramy i trzemy na duzych oczkach. Przekladamy do miski, solimy i pozostawiamy na 10-15 minut. Po tym czasie mocno wyciskamy wszleki plyn.
2) Na rozgrzana oliwe wrzucamy cebule, podsmazamy 2-3 minuty, dodajemy czosnek, smazymy minute.
3) Do uprazonej cebuli wrzucamy pokrojone chilli i smazymy minute.
Comments
Post a Comment